image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ'nün İlk Tübitak 4008 Projesi Engelsiz Yaşam Alanında Gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) özel gereksinimli bireylerdeki iklim değişliğine yönelik farkındalığın artırılmasının hedeflendiği proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından çağrıya çıkılan “4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” çerçevesinde hazırlanan projesi kabul edildi. BARÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Öğr. Gör. Nihal Özdemir’in yürütücülüğünü yaptığı “İklim Değişikliğine Özel Bir Bakış (Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Kapsayıcı İklim Değişikliği Eğitim Projesi)” başlıklı çalışma ile özel gereksinimli bireylerde iklim değişliğine yönelik farkındalıklarının gelişmesi hedeflendi.

Proje hakkında bilgiler veren Özdemir, “Öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin iklim değişikliğine yönelik farkındalık durumları tespit edildi. Ardından etkinlik temelli bireyselleştirilmiş öğretim programı ile sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda iklim değişikliğini hafifletme ve iklim değişikliğine uyum stratejilerine uygun davranış kazanmaları için eğitimler verildi” dedi.

Özdemir, "Etkinliklerimiz Bartın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Alanında gerçekleştirildi. Hangi enerji kaynaklarının kullanılmasının doğaya olumsuz etkilerinin olabileceğini, hava kirliliğinin nedenlerini ve sonuçlarını fark etmeleri, yakın çevresinde yaşanan sel, taşkın ve heyelanların iklim değişimi ile ilişkisini keşfedip, bu durumları engellemek, karşılaştığında yapması gerekenleri, yaşadığı çevredeki afetlerin ve çevre sorunlarının oluşum nedenlerini, su ve toprak kirliliğini engellemek, insan sağlığına zararlarını en aza indirmek için deterjan kullanımının azaltılması gerektiği, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yönelik çözüm önerileri gibi bir alanda 24 çeşitli etkinlik yaparak bu konuda davranış değişikliği oluşmasını hedefledik." dedi. 
Özdemir’in yürütücü olduğu projede Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Fatma Ünal, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin ve Dr. Öğr. Üyesi Belma Barak  ile birlikte Bartın Lisesinden Dr. Mehmet Ünal da araştırmacı olarak yer aldı. Bartın Üniversitesi, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bartın Şube Müdürlüğü tarafından desteklenerek proje başarı ile tamamlandı. 
  • 2024 Verimlilik Proje Ödülleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları

  • Bartın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Alanında 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Kutlandı.

  • BARÜ Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Engelsiz Yaşam Alanında Sosyal Etkinlik Düzenlendi.

  • Bartın Valisi Arslan, BARÜ Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti.

  • Bartın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Alanında  bireysel eğitim,dil ve konuşma terapisi, psikoterapi ve fizyoterapi seanslarımız başlamıştır.

  • Bartın Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümüyle el baskısı etkinliğimizi gerçekleştirdik.

  • Engelsiz Yaşam Merkezimizde Akademik Personellerin Katılımıyla Bir Toplantımızı Daha Gerçekleştirdik.

  • BARÜ'nün İlk Tübitak 4008 Projesi Engelsiz Yaşam Alanında Gerçekleştirildi.

  • Ekibimizle ilk toplantımızı gerçekleştirdik

  • BARÜ’nün “engelleri” aşacağı projesi tanıtıldı